DIENSTVERLENING

Omvangrijke railterminal biedt alle faciliteiten
RSC Rotterdam telt acht sporen van elk 750 meter lang, werkt met 4 railmounted gantry cranes, 6 reachstackers en 6 terminaltrekkers. Door de lengte van de sporen en in- en uitgangen aan beide zijden van de terminal is snel lossen en laden van complete treinen mogelijk, zonder verder rangeren.

Klanten kunnen containers, trailers en wissellaadbakken bij RSC Rotterdam over de weg inleveren en/of afhalen. Aan de hand van de veelal elektronisch aangeleverde voorinformatie bereiden wij elke operatie goed voor. Van iedere eenheid weten wij hoe deze wordt gebracht c.q. gehaald, met welke trein de eenheid mee moet dan wel arriveert en alle andere bijzonderheden, zoals gewicht, aanwezige gevaarlijke stoffen, etc. Met deze informatie kunnen wij voor elke trein een zo’n optimaal mogelijk los- en laadplan maken.

Voor- en natransport
Op verzoek van onze klanten rijden wij eenheden via een interne verbinding over naar de naast onze railterminal gelegen Rotterdam Shortsea Terminal (RST), SCA-terminal en empty depot van Kramer. Veelal gebruiken wij hiervoor onze Multi Trailer Systems. Met een trein op rubberen wielen brengen wij in één keer maximaal 9 teu heen en weer.

Ook verzorgen wij op verzoek het voor- en natransport van eenheden over de weg; dit doen wij met vaste vervoerders.

Veelzijdig agent
Voor klanten zonder eigen kantoor in Rotterdam, treden wij desgewenst op als lokale agent. Dat doen wij voor alle voorkomende werkzaamheden. Van het afhandelen van douanedocumenten, het regelen van overige douaneformaliteiten, het opstellen van vrachtbrieven, de logistiek van lege eenheden tot het contact met terminals, rederijen en expediteurs. Voor een optimale dienstverlening houden wij hiervoor zowel kantoor op de railterminal van RSC Rotterdam als op de Maasvlakte, direct naast de grote deepsea-containerterminals.

AEO-gecertificeerd
RSC Rotterdam is door de Douane AEO-gecertificeerd. Dit betekent dat wij voldoen aan strenge veiligheidseisen en werken volgens strikte procedures. Hierdoor kunnen wij gebruikmaken van belangrijke douanevereenvoudigingen die de dienstverlening aan onze klanten verbeteren.

EU richtlijn 2017/2177

Overeenkomst EU richtlijn 2017/2177 is onze dienstverlening nader beschreven in het document Service facility information 2019 – RSC Rotterdam.