OVER RSC ROTTERDAM

24/7 lossen en laden van intermodale treinen
Aan de oostkant van de haven van Rotterdam – direct aan de Betuweroute – lost en laadt RSC Rotterdam dagelijks tientallen intermodale treinen met herkomst en bestemming door heel Europa. Dit lossen en laden op onze omvangrijke railterminal in de Eemhaven gebeurt van trein naar truck, van truck naar trein en tussen treinen onderling. Opdrachtgevers zijn de Europese railoperators. Voor hen is RSC Rotterdam de draaischijf in Europa’s belangrijkste haven. Desgewenst verzorgen wij daarbij ook het voor- en natransport en treden wij op als hun lokale agent.

Dienstverlening voor een groeiende railsector
De trein is de ideale modaliteit voor het overbruggen van grote afstanden. De transittijd Rotterdam – Italië bijvoorbeeld is slechts 24 uur. Vergeleken met het wegtransport kent het spoor geen tol, gelden minder restricties qua gewicht of vervoer van gevaarlijke stoffen en is inzet van de trein bewezen duurzamer.

Overheden – met Havenbedrijf Rotterdam voorop – willen het aandeel van het spoor in het Europese goederenvervoer verder laten groeien. De ambitie van Rotterdam is om het marktaandeel van de trein in de modal split van de haven te vergroten van 11% in 2016 naar 20% in 2030.

Actief deelnemer in de railketen
Ter ondersteuning van onze corebusiness – het efficiënt lossen en laden van intermodale treinen – nemen wij actief deel in tal van overleggen voor het efficiënt inrichten van de veelal grensoverschrijdende railketens. Afstemming tussen alle schakels is in onze ogen de basis voor een optimaal railproduct.